Начало / Новини

  • a+
  • a
  • a-

Награди „Питагор“ 2013 за съществен принос в науката

22 май 2013

На 21 май 2013 г. в хотел „Шератон" в столицата се състоя петата поредна бляскава церемония по връчване на наградите „Питагор" за съществен принос в науката.

Към присъстващите видни представители на българската наука и към високите гости на събитието министърът на образованието, младежта и науката чл.-кор. Николай Милошев изрази удоволствието си да е домакин на церемонията. „Радвам се, че това престижно събитие се превърна в добра традиция, издигаща авторитета на българския учен и на българската наука. Това означава, че българската наука продължава да се развива, въпреки трудностите. Министър Милошев подчерта, че създаването на условия за подкрепа на младите учени и на политика за тяхната реализация е важен инструмент за повишаване на интереса към науката.

Преди обявяването на престижните награди президентът на Република България Росен Плевнелиев поздрави звездната научна общност, събрана в зала „Роял": Той се обърна с думи на благодарност за шанса да се покаже една друга България. Г-н Плевнелиев подчерта, че връчването на наградите „Питагор" са доказателство, че в България не просто може да се прави наука, но и такава на световно ниво.

Носители на наградите „Питагор” за съществен принос в науката в периода 2010-2012 г.

Награди за наука “Питагор” © 2009